En regntunna är en behållare som fångar upp och lagrar regnvatten som rinner från ditt tak. Fat varierar vanligtvis från 50 till 80 liter och har en tapp för att fylla vattenkannor och en anslutning för en slang. Att kombinera användningen av regntunnor med lämpligt växtval och mulching främjar vattenbesparing. Regntunnor gynnar ditt hem, trädgård och samhälle.

Pengasparare

Regntunnor sparar husägare pengar på sina vattenräkningar. Trädgårds- och gräsmattabevattning står för 40 procent av vattenanvändningen i bostäder under sommaren, enligt en myndighet. Genom att använda regntunnor kan husägare spara 1 300 liter vatten under växtsäsongen. Forskare uppger att en halv tum regn fyller en typisk 50- till 55-liters regntunna. Att koppla ihop flera fat maximerar regnfångst. Regntunnor ger en gratis vattenkälla för bevattning och underlättar beroendet av stadens vattenförsörjning.

Friska växter och jord

Kranvatten innehåller oorganiska joner och fluorföreningar som ackumuleras i jorden över tid och potentiellt skadar växtrötter och mikroorganismer i jorden. Regnvatten innehåller inte samma tillsatser som finns i kranvatten. Det gynnar växterna i din trädgård genom att rengöra jorden från saltansamlingar, och därigenom främja en miljö som främjar rotutveckling.

Minskning avrinning

Regntunnor hjälper till att minska flödet av stormavrinning. När det regnar tar avrinning upp jord, gödningsmedel, olja, bekämpningsmedel och andra föroreningar från hårda ytor och landskap. Stormavrinning behandlas inte och rinner direkt ut i vattendrag, sjöar och andra vattendrag i närheten. Avrinnande gödningsmedel ökar algtillväxten i sjöar och överskott av jord förändrar fiskens livsmiljö. Bakterier kan till och med göra sjöar och hav farliga för fritidsaktiviteter. Regntunnor fångar upp vatten som skulle ha svept över en asfalterad yta eller gräsmatta och därigenom minimerat avrinnande föroreningar.

Överväganden

När du förbereder ditt regnfat, tänk på några tips. En regntunna bör ha en skärm för att hålla skräp borta. Se till att din regntunna har ett lock och en tät anslutning där vatten kommer in i tunnan för att förhindra mygguppfödning och algeruppbyggnad. Om takföroreningar är ett problem rekommenderar en forskare att tömma det första uppsamlade regnvattnet från botten av tunnan. Regntunnor bör inte användas om ditt tak innehåller asbest. Dina trädgårdsväxter kanske också älskar regnvattnet, men vatten som samlats i regntunnor är inte lämpligt som människoföda.

Felicia Blandat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *